Ponturi Sigure Pentru Pariuri Sportive


vineri, 13 decembrie 2013

Uleiul de canepa ne ajuta sa captam energia solara


Cu numai cateva zile in urma am descoperit un ulei de care nu am mai auzit pana acum. Norocul a fost ca l-am putut chiar gusta! Si de indata am facut ochii mari, si am exclamat: "Wooow! Asta e cel mai tare ulei pe care l-am gustat pana acum." E o chestiune de gust, binenteles, insa m-am surprins cand am vazut ca nu mai dezlipeam nasul de pe sticla (merita incercat!). Nici ca am mai pomenit un ulei al caruit miros sa imi placa atat de tare! Intrucat mi-a starnit interesul, evident ca urmatorul pas a fost sa ma documentez asupra lui. Nu e de mirare ca am si inceput sa il folosesc! Am sa revin curand cu detalii despre experienta personala in acest sens, cand voi avea mai multe de spus despre asta, insa, pana atunci, am sa va ofer si voua cateva dintre informatiile care pe mine m-au convins.

Ne-am nascut pe pamant, si suntem facuti sa traim aici, folosindu-ne de tot ce ne ofera acesta pentru a ne dezvolta in deplina sanatate. De aceea, corpul uman este facut sa iubeasca soarele, care incalzeste si trezeste la viata tot ceea ce respira pe pamant. Tesuturile noastre sunt astfel construite incat, la nivel biologic, sa rezoneze cu energia solara. Atunci cand nu mai putem tolera caldura sau cand soarele incepe sa ne faca rau, se naste un semn de intrebare. Ceva natural s-a “stricat” in corpul nostru. Ce sa fie oare?
Soarele stimuleaza activitatea si secretiile anumitor organe: ficat, vezica biliara, pancreas, vezica urinara si glande salivare. Cand substantele “din umbra”, care ajuta la formarea acestor secretii, lipsesc, sub influenta soarelui aceste organe “se usuca”! Aceste substante “cheie” sunt acizii grasi esentiali.
Nu este de mirare ca functionam atat de bine pe o dieta bogata in vegetale, care absorb si inamagazineaza energia de la soare, in special frunze verzi – datorita pigmentului numit clorofila. De aceea, se recomanda ca, ori de cate ori consumam o radacinoasa (sfecla rosie sau morcov, de exemplu), sa nu uitam de partile sale aeriene, pe care le putem stoarce cu ajutorul unui storcator. Sucul verde il amestecam cu apa, si castigam astfel un plus de energie, direct de la soare! Animalele stiu instinctiv cat de sanatoase sunt frunzele verzi si le prefera in defavoarea radacinii. Din pacate, noua, oamenilor, odata cu abundenta de hrana din jur, ni s-au cam “atrofiat” instinctele.
Daca ne este incomod sa folosim frunzele verzi, exista o solutie: uleiurile din seminte. Iar uleiul de canepa – planta intru totul verde! - este regele uleiurilor, si vom vedea mai jos de ce.

Dr. Johana Budwig, nominalizata de 7 ori pentru premiul Nobel, a avut un succes imens in tratarea afectiunilor civilizatiei (artrita, infarct, cancer si altele) folosind doze masive de acizi grasi esentiali (EFAs). Dr. Budwig a demonstrat ca multe dintre aceste boli au la baza, de fapt, alimentatia “de azi”, bogata in grasimi saturate si grasimi de tip trans (uleiuri vegetale hidrogenate, margarina, folosite in produsele de tip fast-food, snack, in prepararea majoritatii tipurilor de dulciuri, prajituri, biscuiti, ciocolata, produse de patiserie etc). Aceste grasimi “zapacesc” electronii grasimilor nesaturate care alcatuiesc membranele celulelor noastre. Mai exact, grasimile “rele” din dieta descresc abilitatea celulelor de a primi si stoca electronii receptionati de la soare. Si pentru ca nu mai putem beneficia de energia si efectul curativ al soarelui, traim “pe pamant” ca si cand am fi inchisi intr-o cusca.
Atunci cand organismul nostru “se adapteaza” la grasimi rele, si incepe sa le omogenizeze astfel incat sa fie mai usor depozitate in celule, “donam”, fara sa ne dam seama, acizii grasi esentiali pe grasimi saturate!
Budwig a demonstrat ca,  odata ce pacientii sai au inceput sa consume doze masive de acizi grasi esentiali si sa petreasca tot mai mult timp in soare, starea lor de sanatate s-a imbunatatit considerabil. Nu doar ca au inceput sa tolereze iar soarele (in numai 2-3 zile de terapie, dar au inceput sa resimta cu adevarat efectele terapeutice ale sale.

Uleiul de canepa contine acizii grasi esentiali  Omega 3-Omega 6 in raport perfect pentru corpul uman, fiind considerat “uleiul cu cea mai echilibrata balanta de acizi grasi esentiali pentru o nutritie optima”.
Din acest motiv, spre deosebire de alte uleiuri care se consuma sub forma de “cura” (adica numai pe anumite perioade de timp), acesta poate fi folosit zilnic, binenteles, fara a depasi doza recomandata.
Uleiul de canepa este foarte bine tolerat de catre stomac si usor asimilabil, ceea ce inseamna ca substantele nutritive pe care le contine nu se pierd in procesul de digestie, ci sunt absorbite in corp si ajung la organele care au nevoie de ele.

Dar care sunt substantele nutritive pe care le contine uleiul de canepa?


O lingura de ulei de canepa acopera necesarul zilnic de acid linolenic si alpha-linolenic. Dar ce fac acesti acizi? Iata ce se intampla cand corpul primeste, asa cum ar trebui, cantitatea necesara din acesti acizi grasi esentiali:
·      nu mai suferim de stari de oboseala inexplicabila;
·      facem fata mai bine stresului, din punct de vedere psihic si emotional;
·         sistemul nervos nu ne mai creeaza probleme, dispar fluctuatiile de dispozitie, starile de depresie si tristete inexplicabila, anxietate, crampe musculare, tremuraturi, carcei;
·         glandele endocrine incep sa functioneze corect, se regleaza secretia de hormoni;
·         sistemul imunitar devine mai eficient, racim mai rar sau deloc, iar bacteriile si virusii nu-si mai gasesc “casa” in corpul nostru;
·         durerea si inflamatia din artrita se amelioreaza sau dispare, artrita se vindeca;
·         creierul celor mici se dezvolta armonios;
·         creierul este protejat in fata stresului oxidativ;
·         imbatranim mai lent si mai frumos, prostaglandinele ajuta in tratarea afectiunilor degenerative; 
·         calmeaza orice tip de durere cauzata de inflamatie (durere de cap, inflamatia ovarelor, bronsita, amigdalita, inflamatia intestinului si colonului s.a.);

Calitatile sale nutritive sunt atat de puternice, incat ulei de canepa poate fi privit mai mult ca supliment alimentar, decat ca aliment.
Pentru acest tip de ulei nu exista riscul de a dezvolta vreo deficienta sau dezechilibru prin aportul de acizi grasi esentiali care pot aparea in urma consumului altor tipuri de ulei.
·         Contine un compus chimic, care se regaseste si in ardeiul iute, cu importante proprietati antiinflamatoare.
·         THC-ul din canepa aproape lipseste din uleiul de planta, desi se pot regasi totusi in cantitati mici.
Atentie! Este de la sine inteles ca, “prajind” un ulei atat de delicat, nu ii potentam nicidecum efectul, ci il distrugem.

Uleiul de canepa pentru piele
Pentru uz extern, uleiul de canepa se foloseste pe pielea normala sau uscata, pe care o hidrateaza in profunzime. Se poate adauga in uleiurile si lotiunile de corp sau cremele pentru fata spre a le
potenta  efectul. Este cel mai eficient atunci cand este aplicat pe piele imediat dupa baie sau dus, cand porii sunt deschisi. Folosit la masaj, stimuleaza circulatia sanguina in zona si usureaza patrunderea in piele a ingredientelor principale, care se absorb si ajung la celule. Are efect anti-imbatranire. Previne eczema, psoriazis, acnee si pielea uscata.


                                    Uleiul de canepa pentru par
Ingredientul principal din sampoanele si produsele pentru par profesioanle, este uleiul de canepa, chiar daca acest lucru nu se prea zvoneste. Folosirea uleiul de canepa intareste firul de par siprotejeaza

pielea capului impotriva deshidratarii si previne aparitia matretii. Stopeaza caderea parului si previne infectiile la nivelul radacinii firului de par.

Care este cea mai eficienta reteta cu ulei de canepa?
Dr. Budwig recomanda folosirea uleiului de canepa mixat cu pudra de orz verde, dupa urmatoarea reteta: 1 lingurita de ulei de canepa amestecata cu 1 lingurita cu varf de pudra de orz verde, combinate cu jumatate de pahar de apa plata. Acest amestec poate fi consumat o data sau de doua ori pe zi. Pudra de orz verde protejeaza uleiul de canepa de degradare in corp, in timp ce uleiul de canepa, fiind usor asimilabil, potenteaza efectul terapeutic al nutrientilor din orz. In acest fel obtinem si doza dubla de clorofila si energie solara.

joi, 12 decembrie 2013

Uleiul din samburi de caise, ''terminatorul'' cancerului



Medicamentul la care am facut referire in titlu sunt samburi de caise. Personal imi era greu sa ii consum, datorita gustului si timpului indelungat pe care il petreceam spargand coaja  ca sa ajung la miez. Pana am descoperit uleiul din samburi de caise, si am retrait aminitiri placute din copilarie cand bunicul imi spargea miezuri si stia cum sa ma pacaleasca sa ii consum, pana au ajuns sa imi placa.

Aceasta delicatesa are insa si niste proprietati anticancer redutabile. Contine o molecula numita leatril sau amigdalina.  Multi o cunosc sub numele de Vitamina B17. G Eduard Grifin explica in cartea sa ''O lume fara cancer'' ca Vitamina B17 este compusa din doua molecule:
-O aldehida benzoica( benzaldehida)
-Cianura

Fiecare din ele in sine este toxica la ingerare, insa atunci cand se gasesc in componenta Vitaminei B17, ele sunt inofensive, deoarece sunt in forme inactive. Sunt legate chimic. O singura enzima ar putea desface aceasta legatura puternica. Aceasta se numeste: Beta Glucosidaza. Griffin a descoperit ca majoritatea celulelor o contin, insa in cantitati extrem de mici, cu o exceptie. In jurul celulelor canceroase aceasta enzima abunda. B17 se activeaza doar in jurul si pentru celulele canceroase. E ca si cand, in inteligenta sa, Dumnezeu a lasat mecanismul de vindecare acolo ( enzima) ca atunci in cand noi facem ceva ( ingeram aceasta vitamina, B17), Cocktail-ul Molotov pentru celulele canceroase este gata. Moleculele toxice se activeaza, devin toxice doar pentru celulele canceroase, tumorile mor si in locul lor ramane un lichid care este preluat de sistemul limfatic si dus in ficat pentru o ulterioara eliminare prin bila,fiere colon....

Avertisment!!! .  Atunci cand tumora este mare, exista riscul ca prea mlte celule canceroase moarte sa ajunga in ficat pt eliminare. Colonul iritabil si constipatia  par sa ajute la reabsorbirea toxinelor si reintroducerea lor in ficat. Acest lucru poate omori pacientul de ciroza nu de cancer. Deci sunt obligatorii clismele dese cu cafea. Pentru a elimina toxinele prin efectul stimulator pe care cafeaua adiminstrata ca si clisma , il are asupra venelor hemoroidale, care la randul lor largesc ductele biliare. Toxinele sunt evacuate prin bila si fiere in colon, acolo se intalnesc cu cafeaua si sunt eliminate impreuna.

Semintele de caise pot sa fie o povara penntru enzimele pancreasului, acesta chinuindu-se sa le digere. Enzimele in cancer sunt esentiale si nu vrem sa epuizam pancreasul, pe cat posibil. Uleiul din seminte de caise , presat la rece (sub 42 de grade) ar fi cea mai buna solutie. In final, as recomanda sa cereti sfatul medicului inainte sa folositi uleiul din seminte de caise, insa foarte putini sunt cei care stiu ceva despre remediile naturiste anticancer. Majoritatea sunt interesati   doar de ce poate patenta industria farmaceutica si ce se publica si se recomanda in jurnalele medicale.

 Nici un medicament sintetic nu are acces la acel nivel microscopic celular. Acolo doar forta divina si medicamentele lui Dumenzeu (colorantii, fitonutrientii din plante ) mai pot face ceva.



luni, 9 decembrie 2013

Uleiul de in, aliment sau medicament?



Componentele cheie din uleiul de in, care il fac sa fie atat de benefic in vindecare, sunt acizii grasi esentiali (EFAs), unde termenul “esential” semnifica faptul ca organismul animal, spre deosebire de plante, are nevoie de acesti acizi pentru o functionare sanatoasa, INSA nu ii poate sintetiza, de unul singur, din alti compusi, motiv pentru care trebuie sa ii primeasca prin alimentatie.  Daca nu avem o dieta bogata in acizi grasi esentiali, parul este primul care se resimte, devine uscat, fragil si incepe sa cada; ranile se vindeca mai greu.
Numai doi acizi grasi sunt cunoscuti a fi “esentiali”: acidul alpha-linolenic (un acid gras Omega 3) si acidul linolenic (un acid gras Omega 6).

Acizii grazi esentiali asigura functionarea corecta a membranei celulare, adica o ajuta pe aceasta sa recunoasca substantele sanatoase din mediul extracelular si sa devina destul de permeabila astfel incat sa permita acestora intrarea in celula. De altfel, membrana celulara trebuie sa recunoasca si substantele daunatoare, care imbolnavesc celula, si sa formeze in fata lor o “bariera”, impiedicandu-le accesul in celula.

1. Unul dintre cei mai importanti compusi ai uleiul de in este acidul gras esential alpha-linolenic, pe care corpul il transforma in doua tipuri de acizi grasi Omega 3 (EPA si DHA), care se gasesc in mod natural in grasimea de peste. Din acest motiv, unii cercetatori considera ca prin suplimentarea dietei cu ulei de in putem obtine aceleasi beneficii ca in cazul uleiul de peste, insa la un pret mult mai mic, cu conditia ca organismul nostru sa aiba aceasta capacitate de conversie.

O lingurita de ulei de in contine 2,5 grame de acizi grasi Omega 3, de doua ori mai mult decat majoritatea oamenilor obtin printr-o dieta normala.
Datorita acidului alpha-linolenic, uleiul de in:
ü  este esential in procesul de constructie a membranelor celulelor din creier;
ü  reduce simptomele artritei si imbunatateste mobilitatea articulara;
ü  este de ajutor in tratarea bolilor autoimune, cum sunt lupus, scleroza multipla sau artrita reumatoida;
ü  imbunatateste functia pulmonara fiind de ajutor celor cu astm bronsic;
ü  previne cancerul de san;
ü  previne si trateaza depresia;
ü  reduce tulburarile si durerile menstruale.
ü  este util in afectiunile inflamatorii ale intestinului si colonului;
ü  previne si amelioreaza afectiunile cardiace;
ü  reduce tulburarile nervoase cum sunt anxietatea si depresia;
ü  creste rezistenta la stres;
ü  scade nivelul cortizolului din sange;

Studiile medicale demonstreaza faptul ca cei mai multi dintre pacientii cu sindromul colonului iritabil si boala Chron prezinta nivelul scazute de Omega 3 in corp. O dieta bogata in ulei de in ajuta in vindecarea bolii datorita efectului antiinflamator pe care acesta il are. Se considera ca acizii grasi Omega 3 au puterea de a stopa evolutia cancerului de colon.
Acidul alpha-linolenic stimuleaza cresterea colesterolului “bun” (HDL) si reduce nivelul celui “rau” (LDL) si al trigliceridelor. De altfel, scade presiunea arteriala in cazul persoanelor cu hipertensiune.

2. Uleiul de in contine si acizi grasi omega 6 sub forma acidului linoleic. Acesta este important deoarece, la un moment dat in procesul de metabolism, este convertit in acid arahidonic (AA). Acest acid este esential in formarea si buna functionare a membranei celulare, in special a celulelor care alcatuiesc creierul, muschii si ficatul. Acidul arahidonic nu este un acid gras esential, dar poate deveni “esential” in cazul in care nu avem destul acid linoleic in corp din care sa fie sintetizat.

Consumul de ulei de in ajuta la sinteza acidul arahidonic si, prin urmare:
ü  protejeaza creierul de stres oxidativ;
ü  activeaza o proteina care stimuleaza refacerea si dezvoltarea neuronilor;
ü  ajuta la refacerea musculaturii scheletice;
ü  incetineste procesul de deteriorare a creierului in cazul maladiei Alzheimer si reduce simptomele de manifestare a bolii;
ü  este implicat in dezvoltarea neurologica la bebelusi.
Un studiu publicat de U.S NationalInstitute of Child Health and Human Development a demonstrat ca bebelusii de 18 luni, care au primit prin suplimentare acid arahidonic timp de 17 saptamani, au dovedit un nivel crescut al inteligentei.


Alte indicatii terapeutice ale uleiul de in
·         Consumul de ulei de in protejeaza impotriva durerilor din angina pectorala. In urma unui studiu al Colegiului Boston Simmons care s-a intins pe durata a 5 ani, s-a descoperit ca uleiul de in previne un al doilea atac cardiac.
·         Acizii grasi Omega 3 intensifica absorbtia iodului din alimentatie. Iodul este un mineral esential in functionarea glandei tiroide. Din pacate, solul tarii noastre este deficitar in iod, insa printr-un consum zilnic de ulei de in putem preveni afectiunile endocrine cauzate de deficit de iod.

·         Acizii grasi din uleiul contribuie la vindecarea afectiunilor inflamatorii ale pielii cum sunt: eczema, rozaceea, mancarimile si roseata, psoriazis, pielea arsa de soare.
·         Hraneste fibrele nervoase si nervii imbunatatind transmiterea impulsului nervos, fiind esential in alimentatia celor care sufera de tulburari degenerative ale sistemului nervos
·         Previne deterioarea fibrelor nervoase in afectiuni degenerative precum diabetul si scleroza multipla.
·         Acizii grasi esentiali blocheaza productia de prostaglandine – substante similare hormonilor – eliberate in exces in timpul menstruatiei care cauzeaza fluxul sanguin abundent, de multe ori asociat cu afectiunea ginecologica ce poarta denumirea de endometrioza.
·         Ne protejeaza de ateroscleroza prin faptul ca fac trombocitele (plachetele) mai putin lipicioase. Trombocitele lipicioase se lipesc mai repede una de cealalta, ceea ce poate bloca vasele de sange cauzand atac de cord, ruperea  unui vas de sange sau hemoragii cerebrale.

·         consumul de ulei de in imbunatateste vederea si perceptia cromatica;
·         Stimuleaza cresterea parului, reduce incidenta matretii si imbunatateste aspectul firului de par. Observatii clinice demonstreaza ca aceste efect pozitive pot fi observate dupa un timp de 1 an de aport zilnic de 1 lingura de ulei de in.


Spre deosebire de semintele de in mai contin si lignani (fitoestrogeni), care lipsesc din uleiul de in.

Posibile efecte adverse
Se considera ca, atat uleiul, cat si semintele de in, sunt bine tolerate de organism. Insa, anumite categorii de persoane trebuie sa evite uleiul de in, printre acestea numarandu-se:
·         femeile insarcinate (poate cauza o nastere prematura) si femeile care alapteaza (datorita schimbarilor care se produc in metabolism);
·         persoanele care sufera de anumite afectiuni ale sangelui au nevoie, de asemeni, de sfatul medicului, pentru ca uleiul de in poate influenta felul in care se coaguleaza sangele;
·         la persoanele sensibile pot aparea tulburari digestive ca stare de greata, balonare, durere de stomac, constipatie sau diaree;
·         pentru ca uleiul de in scade nivelul glucozei din sange, diabeticii submedicatie trebuie sa manifeste prudenta, pentru ca exista riscul ca nivelul zaharului din sange sa scada brusc si sa apara o criza de hipoglicemie.

Atentie!! Marea majoritate a uleiurilor ''presate la rece'', inseamana o reglare a preselor in asa fel incat sa extraga maximum de ulei. Frecarea intre partiele mecanice si seminte este atat de puternica, incat temperatura ajunge la temperaturi de peste 70 de grade. Acest lucru inseamana ca multi nutrienti nu mai sunt biodisponibili 100% si gustul are si mai mult de suferit. Prea putini producatori isi perimit sa obina cantitati mai mici de ulei de o calitate mare, si sa iasa pe piata cu un pret competitiv. Din cauza aceasta un anumit ulei presat la rece are un pret si un gust, iar altul are alt gust, alte calitati dar si alt pret.

duminică, 8 decembrie 2013

Dulciurile distrug sistemul nervos

Stiai ca aportul de dulciuri este un lux pe care sistemul nervos cu greu si-l permite? Stiai ca oricine sufera de insomnie, depresie, schimbari bruste de dispozitie, anxietate, stres nu ar trebui sa se atinga nici macar de un singur gram de zahar rafinat?

Zaharul este parsiv. Cu gustul sau dulce, el ne ademeneste si ne determina sa-l “primim” in hrana noastra zilnica, iar odata ajuns in organism, ne “fura” din rezerva de vitamine pretioase, lasandu-ne “goi” si vulnerabili.
Iata ce se intampla.

Pentru a putea fi digerate, dulciurile si toate alimentele care contin zahar rafinat au nevoie de vitamine din grupul B,  de calciu si magneziu. Numai ca acesti nutrienti au cu totul alta treaba in corp, decat sa ne digere noua zaharul! Spre exemplu, vitaminele B sunt nutrientii esentiali care mentin sanatatea si integritatea sistemului nervos. Daca nu avem B-uri, suntem nervosi, anxiosi, insomniaci, deprimati sau, mai grav, schizofrenici, Alzheimer-isti sau Parkinson-isti.
Asadar, atunci cand consumam dulciuri (chiar si in doze mici),  “donam” pentru nimic din vitaminele B si alte minerale esentiale. Nu simtim in mod direct efectele adverse, insa atunci cand rezervele se golesc, observam ca toleram din ce in ce mai greu carbohidratii.
Daca  pe langa faptul ca vitaminele B sunt solubile in apa (ceea ce inseamna ca aportul de B-uri este necesar zilnic!) mai adaugam si faptul ca o alimentatie “dulce” ne consuma din rezerve, riscam sa ne trezim fara B-uri si, indirect, fara sistem nervos.

Vitamina B1 ajuta la formarea invelisului de grasime a fibrei nervoase, mielina, cu rol de izolator electric. Mielina contine 80% grasime si 20% proteine. In lipsa acestei vitamine mielina se deterioreaza. Spasmele musculare, furnicaturile, crampele musculare, amorteala membrelor, tensiunea in nervi, slabiciunea musculara pot fi cateva semne ca rezervele de vitamina B1 sufera si ca am exagerat cu consumul de dulciuri. Vitamina B1 ajuta la formarea  neurotransmitatorului acetilcolina, raspunzator pentru mentinerea tonusului muschiului inimii.

Vitamina B2 este esentiala pentru producerea celulelor rosii, care transporta oxigenul la celulele. Primele celule care se resimt la lipsa de oxigen sunt, binenteles, celulele nervoase. Nervii slab oxigenati nu functioneaza corespunzator, si apar tulburi nervoase diverse. Acesta este un exemplu tipic cum, numai lipsa unei singure vitamine poate genera o boala “de nervi”.

Vitamian B3 – Dr. Hoffer, un celebru psihiatru american, in urma cu 60 de ani trata, numai cu aceasta singura vitamina, 90% din schizofrenicii irecuperabili, pe care spitalele ii trimiteau acasa din lipsa de solutii. Si tot el a emis teoria ca schiofrenicii au nevoie de B3 la fel cum au nevoie de insulina diabeticii de tip 1.

Vitamian B6 este indispensabila in sinteza multor neurotransmitatori; pastreaza nealterate pentru un timp indelungat functii precum memoria (care se deterioreaza odata cu varsta) si tine la distanta afectiuni precum Alzheimer si dementa.

Vitamina B9 – este esentiala in formarea neurotransmitatorilor (substante chimice prin intermediul carora se transmit semnalele de la neuroni la celule si organele din corp).

Vitamina B12 are un rol masiv in formarea sistemului nervos, atat a celulelor nervoase cat si a fibrelor nervoase; o persoana care are un nivel scazut continuu de B12 poate suferi leziuni ireversibile ale maduvei spinarii.

Calciul ajuta la comunicarea eficienta a intregului sistem nervos.
Magneziul este necesar in relaxarea nervilor tensionati, si ajuta calciul sa isi faca mai bine treaba. Fara un aport suficient de magneziu, calciul devine zero si nu isi mai face treaba cum trebuie.
Dar totusi, avem nevoie si de zahar, vom spune. Cu atat mai mult atunci cand facem efort fizic sau intelectual. Ce putem face?

Fructele si legumele, leguminoasele (fasole, mazare, linte), vegetalele dulci si cerealele, contin ele insele cantitati suficiente de vitamine B, calciu si magneziu, astfel incat nu vor mai apela la rezervele corpului pentru digestie.
Ori de cate ori iti vine sa manaci dulciuri, aminteste-ti ca pofta de dulce vine de la lipsa proteinelor din dieta.
Iata ce imbunatatiri au loc odata cu reducerea sau, si mai bine, eliminarea totala a zaharului rafinat din dieta:
·         Intarirea sistemului nervos; reglarea somnului, stabilizarea dispozitiei, cresterea capacitatii de a face fata stresului si provocarilor vietii, echilibru emotional, stabilitatea sentimentelor, reducerea crizelor “de nervi”;
·         Se regleaza sistemul endocrin si se stabilizeaza secretia de hormoni;
·         Sunt calmate sau eliminate afectiunile inflamatorii (boli autoimune, infectii repetate, artrita, reumatism, raceala, etc);
·         Sistemul imunitar se intareste;
·         Nivelul de energie creste;

·         Metabolismul se regleaza.

Cele mai importante 12 lucruri care le poti face pentru o detoxifiere eficienta.


 Unul dintre cele mai populare subiecte din lumea sanatatii si nutritiei este detoxifierea. Poate din cauza ca ne simtim vinovati, cumva, de toata poluarea si degradarea pe care indirect am facut-o mediului inconjurator. Iar in ritmul asta viitorul nu este prea ‚’’luminos’’. Daca avem de gand sa detinem o sanatate maxima este imperios necesar sa intelegem toate mecanismele biochimice din corpul nostru, si sa le mentinem in stare perfecta de functionare. In felul acesta ne asiguram longevitatea, calitatea ridicata a vietii, si ne minimalizam sansele sa suferim de diverse boli degenerative.

Chiar si nou-nascutii sunt expusi unor nivele periculoase de chimicale. In 2005 Greenpeace a publicat un studiu cu titlul ''substante toxice periculoase gasite in sangele din  cordonul ombilical'' Ei au concluzionat sunt deja ceva normal in fiecare test pe care il fac mamelor si copiilor care traiesc in orase.  Nou-nascuti testati au avut in medie 287 de toxine, 180 dintre ele fiind cunoscute ca si cancerigene.
Nu mai putem repara greselile trecutului. Dar totusi exista o speranta: Corpul uman are integrat in el niste mecanisme de vindecare, regenerare si detoxifiere care asteapata doar sa fie activate, cumva. Nu are nevoie de metode sofisticate de detoxifiere, de fapt intr-un corp sanatos exista 7 sisteme diferite care pot purifica fluidele si tesuturile. Plamanii, ficatul, colonul, pielea, rinichii, limfa si sangele in mod automat si reflex sunt implicate in fiecare clipa in detoxifiere, insa pentru marea majoritate a oamenilor, aceste cai de eliminare sunt suprasolicitate. Pe langa evitarea( pe cat posibil) a toxinelor, mai sunt numeroase tehnici ieftine si usor de implementat, suplimente si strategii care intaresc aceste 7 sisteme ce le-am enumerat mai sus.

 1. Expirarea. In timp ce multi oameni sunt constienti de importanta oxigenarii, foarte putini stiu cum sa exploateze expiratia. Dioxidul de carbon, acidul lactic si alte gaze toxice sunt eliminate de fiecare data cand dam drumul aerului din plamani. Practicarea respiartiei corecte si adanc,i este ieftina si ajuta sistemul respirator sa isi maximizeze actiunea de curatare. Acest procedeu este extrem de important pentru fumatori! Si desigur exercitile aerobice regulate produc o expirare sanatoasa si detoxifianta. Ca un bonus, neurologia asociaza expiratiei un efect relaxant pentru inima.

2. Apa.- dilueaza toxinele si imbunatateste eliminarea prin rinichi si plamani. Consumul de alimente bogate in continutul de apa ( salate si verdeturi) si multa apa purificata (distilata, sau osmoza inversa) in decursul zilei.

3. Clorifila.- Atrage electromagnetic toxinele si le trece intr-un mod inofensiv prin corp. Mancati multe verdeturi, frunze verzi(salate, spanac, patrunjel) chlorela , spirulina. De asemenea clorofila este o sursa de magneziu, care joaca un rol important in detoxifierea biologica.

4. Zeolitul.-Un mineral cu o incarcatura electro-negativa foarte puternica, structurata din milioane de micropori care efectiv lipesc metalele grele.Este atat de eficient incat industria nucleara curata practic cu el orice scurgeri toxice. Poate functiona ca un antioxidant si ajuta in alcalinizarea corpului. Dozele terapeutice se incadreaza intre 5 si 15 grame pe zi.

5. Argila- Eu folosesc argila verde, culoarea verde a ei este data de oxidul de fier, mai bine zis de biodisponibilitatea sa. Suplimentarea cu un fier prea biodisponibil poate provoca dereglari barbatilor,spre deosebire de femei, pentru ca acestia nu elimina excesul de fier odata pe luna . Argila atrage magnetic toxinele in mod asemanator cu zeolitul dar este in mod deosebit eficientea pentru tubul digestiv. Spala si curata toxinele din el dar si parazitii, eliminanadu-i prin colon foarte eficient. Se foloseste 1 lingura dizolvata in 500mll de apa( lingura de lemn, si recipientru de sticla obligatoriu)

6. Sauna cu infra rosii. Sunt saune speciale care emit o energie care este absorbita direct de corp, spre deosebire de saunele clasice care incalzesc spatiul si aerul din incapere. Corpul fiind incalzit indirect. S-a demonstrat ca acest tip de sauna ar avea un efect foarte puternic in detoxifiere. Pe langa faptul ca ajuta pielea  sa scoata toxinele prin transpiratie, aceasta distruge multe bacterii periculoase si paraziti. Detoxifica celulele prin vibratie radianta si scade cantitatea de transpiratie de pe piele, putind fi tolerata de toata lumea intrucat aerul din incapere este normal.

7. MSM. 500-1000mg pe zi. Sulful pe care il contine joaca un rol esential in detoxifiere. Componentii sulfurosi se mai gasesc si in usturoi, ceapa si varza, acestia atrag (cheleaza) metalele grele si sunt precursorii glutationului care este probabil cel mai important element al sistemului de detoxifiere biochimica. Asigura o protectie marita impotriva intoxicatiilor cu plumb si mercur. Sulful mai are si niste proprietati antiinflamatorii.

8. Seleniu. 200-400mcg/zi. Este important pentru a activa Glutationul in toate moleculele responsabile cu detoxifierea. Protejeaza acizii grasi esentiali de oxidare (ruginire) si este cel mai important pentru detoxifierea mercurului. Protector anticancerigen precum si in mentinerea  sanatoasa a sistemului cardiovascular si al tiroidei. Acest nutrient nu trebuie administrat in doze mai mari , de aceea trebuie mentinut sub 800mcg pe zi.

9. Vitamina E. 400IU/zi. Este vitala pentru a tine grasimile in membrana celulara si organe, protejandu-le astfel de procesele oxidative ce ar putea sa apara. Este vitala in reciclarea altor antioxidanti cum ar fi : Vitamina C si Glutationul. Lucreaza in sinergie cu Seleniul. Tocotrienolul este o forma a ei mult mai protectiva decat tocopherolul. In special fumatorii ar trebuii sa o foloseasca dar si alcoolicii. Protejeaza ficatul dar si plamanii. Asigura o protectie mare impotriva chimicalelor din produsele farmaceutice. Poate de asemenea sa reduca eficienta anumitor medicamente chimice ( pentru ca neutralizeaza toxicitatea din ele) Este destul de dificil sa o luam din alimente, in doza de 400IU si deci ar trebui suplimentata, mai ales daca sunteti fumator sau client al medicamentelor sintetice.

10. Glutamina. 1-5 grame pe zi. Din ea se produce Glutationul , substanta principala detoxifianta. Ea lucreaza in sinergie cu vitamina C, E si seleniu in ficat si sustine toate procesele de detoxifiere. Are o importanta majora in mentinerea unui sistem digestiv sanatos pentru ca este combustibilul celulelor care alcatuiesc tubul digestiv (enterocitele). Dar si al altor celule pentru ca le asigura sanatatea structurala.

11. Vitamina C. 1-10 grame/zi. Un nutrient fenomenal pentru detoxifiere si sitem imunitar. Lucreaza in sinergie cu Vitamina E, seleniu si glutation. Protejeasa impotriva cancerului si metalelor grele. Asigura protectie la mercur si clor. Zaharul ii reduce eficienta. Foarte eficienta impotriva radiatiilor. Imbunatateste eliminarea toxinelor la nivelul colonului. Nu este toxica chiar in doze mari.

12. Minerale .  Mineralele ''bune'' protejeaza impotriva otravirii cu metale grele care au proprietati electromagnetice similare. Zincul neutralizeaza cadmiul ( fumatorii sunt in mod special vulnerabil la acesta toxina din tigari) Calciul, magneziul si zincul asigura protectie impotriva aluminiului. Fierul , cuprul si zincul neutralizeaza plumbul. Iodul organic protejeaza impotriva bromurilor si florurilor dar si iodul radioactiv.(Fukosima)

In timp ce factorii genetici si epigenetici, impreuna cu nutrientii deficitarii si stresul , joaca un rol major in boala, trebuie sa subliniem ca cea mai mare cauza  in declansarea ei, o reprezinta toxicitatea. Si ma refer aici atat la toxicitatea interna cat si la cea externa. Fiintele umane au fost expuse atat intern( in corp) cat si extern toxinelor, pesticidelor, reziduriilor industriale, in ultima suta de ani. In aceste zile noi traim practic intr-o lume atat de toxica, incat daca strabunicii nostri s-ar fi putut teleporta direct in 2013 mai mult ca sigur ca nu ar fi trait mai mult de cateva saptamani. Corpurile noastre s-au adaptat cumva inca din copilarie si chiar din perioada intrauterina acestui mediu. Aceasta nu inseamana ca  substantele periculoase nu se stocheaza undeva( tesuturi adipoase, unghii , par, si chiar organe vitale) in cele din urma.
Aerul toxic este impanzit cu sute de chimicale si compusi cancerigeni( unele din ele sunt si chimicalele intentionat eliberate de avioanele cu reactie, si nu vorbesc aici de cele degajate de arderea cherosenului ci de ‚’’spraiurile’’ chimice intentionat eliberate deasupra oraselor) Sa nu mai mentionam deseurile radioactive rezultate in urma dezastrelor de la Cernobal si Fucosima. Cand la autopsii se analizeaza tesuturile de grasime, in 100% din  cazurile celor peste 50 de ani (care au avut timp sa depoziteze toxinele) se gasesc zeci chiar sute de substante chimice , dintre care mai mult de jumatate sunt extrem de cancerigene. Exista reziduri si toxine in apa, floruri si cloruri, (care pot avea unele efecte benefice dupa parerea ‚’’specialistilor’’) insa este foarte bine cunoscuta natura lor toxica, fiintelor vi, in acea formula chimica.
In apa se mai gasesc  antibiotice si substante folosite in industria farmaceutica . Pesticidele sunt o problema foarte serioasa, s-au gasit niveluri alarmante de pesticide in laptele matern, dupa ultimele cercetari chiar si femeile care alapteaza in Laponia isi hranesc prunci si cu aceste chimicale folosite excesiv de catre industriile agriculturii inensive din ultimii ani. De fapt nici nu este poasibil sa stim in mod real la ce niveluri de toxicitate suntem expusi. Insa este clar ca mecanismele fiecarui om de detoxifiere sunt suprasolicitate si epuizate intr-o masura mai mare sau mai mica. Mancare, stres, traume emotionale, interactiunea cu mediul care ne inconjoara, poate sa puna o povara imensa pe abilitatea corpului de a mentine acel echilibru fragil numit  SANATATE. Si multe substante periculoase care nu sunt inalturate, ajung inevitabil in fluidele corpului, apoi in celule si tesuturi. Slabindu-le si provocand diverse boli degenerative......


vineri, 6 decembrie 2013

Nutrienti care repara oase si cartilaje



Odata ca inaintarea in varstra, oasele isi pierd din suplete si masa, articulatiile incep sa trozneasca, osul pierde nutrienti mai repede decat ii primeste. Daca acest proces este si amplificat de stil de viata nesanatos care extrage mineralele alcaline din os ( cafea, tigari, oboseala, stres, tulburari hormonale, mediu acid ) , trebuie cel putin, sa contrabalansam printr-un aport adecvat de nutrienti.

Dupa fracturarea unui os sau dupa o interventie chirurgicala trebuie sa ne asiguram ca dispunem de nutrienti anabolici (constructori) in corpul noastru. Aceasta este o strategie foarte buna pentru accelerarea vindecarii si regenerarii tesuturilor.

Nevoile de regenerare mai apar si dupa exercitiile fizice intense, sau cand doriti sa incetiniti procesul de imbatranire. Voi prezente in continuare cativa dintre nutrientii de baza, care te pot ajuta sa accelerezi vindecarea, sau sa imbunatatesti regenerarea musculara asociata exercitiilor fizice , sau sa stai departe de efectele degenerarilor celulare odata cu inaintarea in varstra.



·         PULBERE DE SILICIU – 100 la 150 mg/zi  (Ceai de coada calului)
Siliciul este esential in dezvoltarea oaselor si ajuta in mineralizarea lor. Ajuta intarirea lor dar si flexibilitatea. Imbunatateste producerea colagenului.
·         MSM-  3-5gm/zi
Contine sulf asimilabil, netoxic un element indispensabil pentru oase, cartilaje, si construirea colagenului. Deasemenea are o componenta importanta in detoxifiere si in producerea de enzime
  • CALCIU/ MAGNEZIU – 2gm./ 1gm pe zi
Mineralele majoritare din componeta osoasa cu rol in producerea enzimelor care participa la refacere.
  • ZINC PICOLINAT – 50mg/ zi
Mineral din compozitia oaselor. Induce producerea de enzime(proteine speciale) asociate regenerarii. Stimuleaza vindecarea si producerea testosteronului, component activ in vindecare
Stimuleaza producerea si cresterea tesuturilor noi, precum si cresterea osoasa

  • Omega 3.   3-9capsule pe zi
Initiaza procesul de crestere a tesuturilor si mentine sistemul vascular fluid. Curata arterele pentru ca nutrientii sa poata ajunge mai usor la celule.
Ajuta la dizolvarea tesuturilor cicatrizante(ciocurilor, cristalelor din articulatii) Accelereaza vindecarea , reduce umflarea, invinetirea si durerile asociate inflamatiilor.
Adjuvant in remineralizarea oaselor. Calciul si magneziul nu pot intra in os fara aceasta vitamina. Se gaseste in produsele fermentate(varza, soia fermentata) precum si in frunzele de patrunjel
  • SOARE (pentru VITAMINA D) – mult, insa sa nu va ardeti
Adjuvant in remineralizare alaturi de VitK2, calciul si magneziul intra in os
Depozitarea calciului si magneziului in oase
  • B-COMPLEX ( in mod special ACID FOLIC) Stimuleaza procesele de crestere. Important in asimilarea nutrientilor din alimente
  • VITAMINA E-  400IU/zi
Accelereaza vindecare si procesele regenerative
Accelereaza producerea de colagen, faciliteaza formarea tesuturilor si ajuta in procesele de vindecare
  • SPIRULINA PUDRA  2-3 lingurite ./zi
O sursa importanta in minrale asimilabile si absorbabile
Accelereaza vindecarea, si cresterea noilor tesuturi. 
Important pentru suportul anabolic si tesut conjunctiv(colagen)