Ponturi Sigure Pentru Pariuri Sportive


sâmbătă, 26 iulie 2014

O singura solutie la toate problemele de sanatate



Daca v-ati afla in fata unui seif care contine o mare comoara si nu ati sti combinatia, puteti  invinovatiti seiful sau proiectantul sau pentru acest lucru?

Dumnezeu, cand a conceput acest fabulos organism, a randuit si legile dupa care sa functioneze. Din fericire nu este ilegala incalcarea acestor legi, insa se pedepseste cu "moartea" si nu vorbesc aici de moartea naturala, de batranete. Pedeapsa aceasta nu vine imediat, ci "pacatosului" i se da o vreme sa se "pocaiasca". Cam asa functioneaza sanatatea si boala, sunt cumulative cu plata la scadenta. In acest articol vom vorbi despre cel mai important principiu de sanatate. Indata ce  intelegem acest complex mecanism, vom sti fiecare ce avem de facut, si in ce fel am deviat de la legile nescrise ale naturii.

Cheia longevitatii si sanatatii este insulina si procesele metabolice pe care le declanseaza acest hormon. Un roman normal consuma aproape 90 de kilograme de zahar pe an. Zahar ascuns in bauturile acidulate si mancarea procesata. Practic orice produs ambalat intr-o punga sau intr-un carton frumos colorat, contine zahar. Asta in timp ce, daca suntem sanatosi, in fiecare moment sangele nostru contine o singura lingurita de zahar.

 Daca e mai mult de atat avem de a face, la propriu vorbind, cu o situatie exploziva. Zaharul in exces practic explodeaza, generand un fel de foc metabolic. Avem nevoie de zahar in cantitati mici pentru a alimenta celulele, insa excesul forteaza corpul sa initieze niste mecanisme foarte complicate pentru a "stinge" acest foc. Efectele acestor procese sunt vizibile, ba chiar xxl de vizibile, in excesul de grasime corporala, purtata de tot mai multi semeni de-ai nostri. Ca sa intelegem mai bine ce inseamana aceste "rezerve", inchipuiti-va un autocamion cisterna care transporta combustibil. El nu are acces la acea imensa cantitate de carburant.

Organismul se protejeaza asfel stocand grasime. Pentru ca celulele musculare si organele sa nu fie "arse" de excesul de zahar, corpul blocheaza receptorii de insulina de pe aceste celule, insa nu si de pe celulele adipoase. Acest fenomen se numeste rezistenta la insulina. Practic, in diabet nu insulina este cauza, ci sensibilitatea la aceasta insulina sau mai bine zis lipsa de sensibilitate (nesimtitele celule) 

Insulina mai este numit si hormonul imbatranirii. Rolul acesteia de a scoate zaharul din sange si al muta in celule este unul secundar. De fapt, in primul rand ea este  un hormon de crestere, prin urmare stimuleaza dezvoltarea anormala a celulelor, tesuturilor si organelor, "ajutand" celulele sa se divida. Cand consumam mult zahar, insulina este secretata de pancreas pentru a muta zaharul din sange in celule. Dupa o scurta perioada de timp, cand zaharul in sange scade urmare acestui proces, ne simtitm obositi, iar dorinta de a consuma mai mult zahar (carbohidrati) este amplificata. De data asta pancreasul va face mai multa insulina. Procesul se repeta si nivelul de zahar scade iar sub limita normala. In timp, "muntii si vaile" glicemice produc rezistenta la insulina, cantitatile mari produse totusi de pancreas, il epuizeaza  si se ajunge la diabet. Dar pana atunci cantitatile mari de insulina stimuleaza celulele sa creasca si sa se multiplice. Celulele se divid foarte rapid pentru ca insulina este crescuta. 

Ce inseamana acest lucru?
Celulele care se divid accelerat au nevoie de colesterol. Asadar ficatul va trebui sa produca mai mult colesterol. Colesterolul este folosit la producerea acestor celule. Cand insulina este elevata, creste colesterolul dar creste si greutatea. Cei care au probleme cu colesterolul au probleme si cu greutatea. Celulele care se divid accelerat cresc riscul de cancer  (celule anaerobe care se multiplica exponential).

Celulele acelea in cresterea lor au nevoie de mai multi nutrienti si deci de mai mult sange. Prin urmare, va creaste si tensiunea arteriala atunci cand creste insulina. Cand tensiunea arteriala creste, fluxul marit din artere si vene pune inima la o munca foarte solicitanta iar riscurile cardiovasculare sunt si ele marite. Diabetul apare mai tarziu, atunci cand corpul dezvolta rezistenta la insulina. Poti sti ca ai devenit rezistent la insulina cand incepi sa iei in greutate dintr-o data, fara sa iti fi schimbat prea mult stilul de viata.

Acum sa enumeram cele mai frecvente boli de care romanii sufera:
   -Obezitate
   -Colesterol
   -Cancer
   -Boli de inima
   -Hipertensiune
   -Diabet 
   
Vedeti legatura, oameni buni? Insulina, aceasta este cheia. Pentru longevitate si sanatate tot ce trebuie facut este sa controlam nivelul insulinei si sa stabilizam glicemia. 
 Nivelul de zahar in sange poate fi in limite la  majoritatea populatiei, insa insulina trebuie masurata si din pacate aceasta nu se prea masoara. Degeaba nivelul zaharului este bun daca insulina este elevata tot timpul.

Cum putem scadea insulina?
Este cel mai simplu lucru din lume de facut. Daca ai oricare dintre simptomele descrise mai sus poti sa faci cateva lucruri:
   -Nu mai consuma paine, paste fainoase, cereale, orice aliment cu indice glicemic mare, intrucat acesta creste insulina dupa ce iti creste glicemia desigur. Poate va gainditi: nu pot face asta, imi plac pastele, painea, gogosile. Nu am destula vointa. Sa va marturisesc ceva! Nici eu nu cred in puterea vointei in cazul acesta. Asadar, cum iti reduci poftele de zahar? Cresti proteinele! Cresti grasimile! Nu e necesar sa rezistati tentatiilor ci mai degraba sa le ghidati. Cand nu va mai luati caloriile din carbohidrati, raman doar proteinele si grasimile. Sursele mele preferate de proteine sunt zerul si ouale crude sau fierte moi. Si mananc in medie 4 pe zi. Grasimi sanatoase: uleiul de peste (omega 3), untul vacilor care manaca iarba, untura de gasca si de rata, untul de cocos, avocado, semintele, nucile, lecitina din floarea soarelui sau din soia chiar si grasimea de porc. Mare grija la grasimea animala. In aceasta se stocheaza toate evetualele pesticide si toxine din hrana pe care a ingerat-o acel animal. E bine sa va procurati grasimile animale din surse sigure. Daca nu puteti, mai bine folositi nuci si seminte.
-Exista nutrienti care pot potenta insulina si o pot face mai eficienta. In special vitaminele din grupul B-urilor, zincul, magneziul, cromul si vanadiumul, iar cea mai buna sursa in care sunt combinate in proportii echilibrate aceste alimente sunt  stridiile si fructele de mare.

Nu pot incheia fara sa ma iau de "ei" din nou. Cei care duc un razboi nevazut cu intreaga omenire. E o lupta impotriva sanatatii si longevitatii noastre. Aceasta se da pe toate caile posibile: vaccinuri, aditivi, alimente modificate genetic, interzicerea unor plante, stabilirea dozelor maximale pentru nutrienti (vitC, VitD3, niacina), frecvente electromagnetice, si multe altele pe care nu mi le amintesc.

Am crescut cu o recomandare atat de cunoscuta. "Pentru sanatatea dumneavoastra evitati excesul de sare zahar si grasimi." Da, zaharul este criminal insa celelalte doua sunt chiar indicate si inca in cantitati destul de mari, atata timp cat nu sunt procesate cu antiaglomeranti, facute de om (grasimi hidrogenate), sau mai cu seama prajite. 
Va urma un articol despre sare, de ce e atat de importanta si cat de legata e de bolile autoimune, de absorbtia nutrientiilor dar mai ales a mineralelor.
   


4 comentarii:

  1. Nice to see you, nu stiam ca ai blog !

    D-mi voie sa completez : la seminte sinuci e bine sa verificam proportia de Omega 6 -Omega 3 ( ideal sa fie 1:1 ) , pentru ca degeaba iti iei acizi grasi, daca nu ii iei pe cai care trebuie, vei face mai mult rau decat bine. Adica vei obtine inflamatie big time. Omega 3 e una din cele mai importante substante din organism, iar majoritatea oamenilor traiesc in dezechilibru crunt intre O 6- O 3 + carenta de Omega 3. Mai multe detalii gasesti daca il studiezi pe Emanuel Revici. Din nefericire, majoritatea semintelor si nucilor au way too much Omega 6, asa ca sutn taiate definitiv de pe lista.

    --- Fructele NU pro duc crestere ainsulinei, asa cum se intampla in cazul crbohidratilor complecsi. Deci pot fi mancate in siguranta.

    --- Cea mai rapida solutie de reglare a rezistentei insulinice ( si prin asta a intregului sistem hormonal ) este timmpingul meselor si miscarii. Cunosc persoana aproape in pragul diabetului, care doar cu timmingul adevcat, in 1 saptamana si-a reglat rezistenta insulinica ( si au disparut efectele ei ). Gasesti aici, tot ce ai nevoie

    http://www.amazon.com/Mastering-Leptin-Permanent-Weight-Optimum/dp/1933927259/ref=pd_sim_b_15?ie=UTF8&refRID=0WYME9YBA9ZTZBFWTTDE

    --- Pentru o parte din acizii grasi Omega 3, e nevoie de fish oil, pentru ca prin alte alimente nu ii gasesti, ori ii gasesti in cantitati insignifiante. Nu se rezolva problema consumand peste, ci doar fish oil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am salvat linkul, multumesc. Personal iau intre4 si 8 grame de omega 3 zilnic. Depinde de cate grasimi omega 6 manac in acea zi. E o problema si daca omega 3 e prea mult. Omega 3 se gaseste in raport aproape perfect in untul vacilor care manaca doar iarba. Cat despre fructele al caror zahar intra in celula fara insulina, excesul nefolosit tot in grasime ajunge pentru a nu glica proteinele. Carbohidratii din salate si legume sunt mult mai siguri. Un atlet le poate folosi in siguranta si in cantitati mari. Doug Mcguff explca procesele biochimice aici

    https://www.youtube.com/watch?v=2PdJFbjWHEU

    Postul intermitent de asemenea ajuta foarte mult, dar acesta este foarte greu de implementat pe o dieta cu multe fructe dulci (hibridizate) Vara cand este cald corpul poate metaboliza fructele foarte bine. Chiar acesta este motivul pentru care bananele cresc unde cresc si fructele sunt coapte vara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gramajul de Omega 3 e corect, insa trebuie sa fie din ambele feluri ( fish oil = EPA - DHA si flax seed, frunze verzi, oua, etc = EFA ). De acord ca poti lua EPA-DHA si din alte alimente, insa cantitatile sunt atat de infime incat nici nu merita luate in calcul.

    Postul e mult apreciat, insa nu si de mine. Nu ma incanta sa-mi las organismulsa mearga in gol, fara nutrienti, ci doar sa arda grasime pentru energie si calorii. cred ca avem la indemana solutii mai bune decat postul

    Multumesc pentru link ! Ai vreo idee, link, orice despre cantitate ade carbo si zahar necesara ? In afara de ceea ce spun cei cu keto si paleo, ca n-am incredere intr-o dieta keto .

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca poate sa dea cineva o cantitate in grame. Personal, in a doua parte a zilei folosesc legumele si ciorbele si ciocolata "homemade" (miere, cacao si unt) E o diferenta intre a deveni bun in a metaboliza grasimile din dieta si intre ketoza. Cantitatea de carbohidrati, mai depinde si de efortul fizic zilnic. Oricum le scad indicele glicemic cu grasimile cu care ii combin.

    RăspundețiȘtergere